L'UJI migra al núvol

Dj, 24/02/2011

L’UJI posa en marxa la migració informàtica al núvol gràcies a un acord amb Google pioner entre les universitats espanyoles

La Universitat Jaume I ha posat en marxa avui 24 de febrer de 2011 un ambiciós procés de migració de gran part dels seus serveis informàtics a Internet, en el que es coneix com "migració al núvol". Aquest procés comportarà importants millores, com ara una major disponibilitat dels serveis des de qualsevol dispositiu amb accés a Internet, i obrirà noves vies al treball col•laboratiu, tant internament com amb altres usuaris i usuàries externs. Per portar a terme aquest procés, la Universitat ha arribat a un acord amb Google per tal que es convertisca en el proveïdor de referència de l’UJI. Amb aquest acord, la Jaume I esdevé la primera universitat espanyola a implementar tot el paquet d'aplicacions desenvolupades per Google per al sector educatiu.

La migració de serveis al núvol es portarà a terme de forma gradual, en un procés que s'estendrà fins ben entrat el pròxim curs 2011/12. A partir d'avui estarà operativa l'aplicació Google Docs UJI, un paquet ofimàtic per treballar amb la majoria de tipus de documents (text, fulls de càlcul, imatges...) directament des d'Internet i amb la possibilitat de compartir-los amb altres usuaris. De manera paulatina s'aniran obrint altres serveis, dels quals s'anirà informant la comunitat universitària adequadament. El Consell de Direcció de l'UJI considera que aquestes noves eines contribuiran a millorar l'eficàcia del treball de la comunitat universitària i situaran de nou l'UJI a l'avantguarda tecnològica.

Per accedir a aquestes noves aplicacions, només cal connectar-se des de la pàgina http://google.uji.es usant l'usuari i contrasenya de l'UJI. La primera vegada que un usuari o usuària hi accedisca haurà d’acceptar unes condicions d'ús que ja han estat revisades per l'Assessoria Jurídica de la Universitat i que són conformes al conveni subscrit entre l'UJI i Google. Per aprofitar al màxim les noves possibilitats d'aquestes eines, la pàgina d'accés a Google Apps UJI donarà accés a tot un seguit de manuals i tutorials, que es complementaran amb una formació específica per als membres de la comunitat universitària, de la qual s'informarà a mesura que es programe.

Informació de contacte:


Servei d'Informàtica

Centre d'Atenció a Usuaris
(CAU)
+34 964 38 7400

Tel. +34 964 72 89 31
Fax +34 964 72 89 35
adm-si@uji.es
Universitat Jaume I. UJI.
Campus Riu Sec, 12071
Edifici Rectorat i Serveis Centrals
Nivell 2
Castelló de la Plana
Horari:
Dilluns a divendres de 9 a 14h.
Dimarts de 16 a 18h.